În curs de procesare...

Espresoare / Expresoare

Cup & Cool presto! / bistro! (model extins)
Cup & Cool este un accesoriu excelent pentru espressoarele bistro! si presto!
Cup & Cool presto! / bistro! (model compact)
Cup & Cool este un accesoriu excelent pentru espressoarele bistro! si presto!
Suport incalzitor de cesti (model compact)
Un accesoriu indispensabil atunci cand doriti sa serviti cafeaua in cesti pre-incalzite.
Suport incalzitor de ceşti (model extins)
Un accesoriu indispensabil atunci cand doriti sa serviti cafeaua in cesti pre-incalzite.
Unitate de racire tip "countertop"
Design modern si elegant, compatibil cu espressoarele WMF
Unitate de racire tip "undermachine"
Design modern si elegant, compatibil cu espressoarele WMF 2000 S si WMF Presto
Unitate de racire tip "countertop"
Folosita pentru a stoca in conditii optime laptele utilizat la prepararea specialitatilor pe baza de cafea cu lapte.
Unitate de racire tip "under machine"
Conceput pentru a putea fi instalat direct sub espressor economisind astfel spatiul. Compatibil cu WMF Bistro
Dispenser pahare carton
Ideal pentru conceptul "coffee-to-go"
Statie mobila WMF
Acum puteti pozitiona espressorul dvs. WMF oriunde doriti
Statie mobila WMF (model extins)
Acum puteti pozitiona espressorul dvs. oriunde doriti
Aveti nevoie de mai multe informatii? Cautati un anumit model? Doriti instalare sa rapida? Reduceri si Discounturi ?
Echipa noastra este disponibila pentru a va oferi mai multe informatii pe email sau telefon.
021 321 68 52

In general, cand ne referim la "expresoare" ne gandim imediat la un aparat care prepara cafea. Totusi trebuie avut in vedere faptul ca acestea se impart in mai multe categorii in functie de modul de lucru si de functionalitati.

Expresoarele care au pompe, senzori, supape, si rasnite incorporate pentru a facilita prepararea automata a cafelei sau unei alte specializati pe baza de cafea (ex. cappuccino, latte macchiatto etc.) sunt cunoscute sub denumirea de expresoare "complet automate" sau "super automate".

 • Expresoare "semi-automate" (sau "traditionale"):  folosesc o pompa in locul fortei manuale entru a livra apa. Presiunea este eliberata prin intermediul unei supape cu 3 cai. Totodata, ele nu dispun de rasnita incorporata. Astfel cafeaua se prepara in 2 pasi: intai se macina cafeaua cu ajutorul unei rasnite, apoi se introduce cafeaua macinata in portfiltru si si preseaza. Prin apasarea unui buton, apa incepe sa curga prin cafeaua macinata, si astfel obtineti un espresso.
 • Expresoare "automate": dispun de un ciclu automat de prepararea (extractie). Acest lucru se realizeaza prin adaugarea unui debitmetru in grupul de extractie care are functia de a opri pompa atunci cand cantitatea programata de apa a trecut prin acesta. Totusi, macinarea si presarea cafelei se realizaeaza tot manual.
 • Expresoare "super-automate"  (sau "complet automate"): macina cafeaua automat cu ajutorul rasnitei incorporate, o preseaza, si realizeaza singure extractia. Astfel, intrg ciclul de preparere al cafelei se realizeaza automat.  Operatorul trebuie doar sa alimenteze containerul (containerele) cu cafea boabe, iar daca espressorul nu este racordat la reteaua de apa, trebuie sa umple rezervorul intern. Unele modele sunt prevazute si cu dispozitive de spumare a laptelui automata. Asta inseamna ca puteti prepara diferite specialitati prin simpla apasare a unui buton.


In general, prin cafenele observam ca se folosesc mai mult espressoare traditionale, semi-automate, cu 2 sau mai multe grupuri. Desi functioneaza pe acelasi principiu, acestea sunt mult mai mari si mai performante decat modelele destinate uzului casnic, fiind capabile sa prepare un numar mare de portii mult mai rapid.
Expresoarele manuale sau semi-automate ofera un control mai mare al calitatii bauturiilor. Deoarece timpul de extractie este un element variabil si esential, care este adesea stabilit si ajustat pas cu pas, odata cu prepararea cafelei, acestea sunt adesea preferate de catre cei care prepara cafeaua. Totusi, trebuie avut in vedere ca pentru operarea unui astfel de espressor este nevoie de un "barista" (barman specializat) bine pregatit si instruit, care sa fie capabil sa opereze cat mai eficient si sa pastreze constanta calitatea bauturilor. Asta inseamna ca intodeauna calitatea bauturilor va fi influentata in mod direct de factorul uman.
Acesta este si motivul pentru care este recomandabil sa folositi un expresor super-automat in cazul in care nu dispuneti de personal specializat.
Este adevarat ca un expresor super-automat este inferior unui barista calificat, dar este cu siguranta superior unui barista incompetent, iar avantajele sunt ca prepara cafele si alte specialitati pe baza de cafea la foc automat, orele de varf nu reprezinta o problema, elimina murdaria si pierderile, sunt compacte, si reduc costurile cu personalul datorita faptului ca pot fi operate de catre oricine fara sa necesite o pregatire speciala. In plus, lucrul cel mai important, calitatea bauturilor ramane mereu aceeasi.

Alcor va pune la dispozitie mai multe tipuri de expresoare destinate uzului profesional dar si uzului casnic.

Acum puteti beneficia de tehnologii de ultima generatie, calitate si eficienta chiar in locatia dvs.! In cazul in care sunteti in cautarea unei solutii pentru barul, restaurantul, hotelul sau cafeneaua dvs., aici veti gasi tot ce va trebuie! In cazul in care cautati o solutie pentru acasa sau pentru birou, tot aici veti gasi rapsunsul!

In cazul in care doriti sa preparati un espresso “made in Italy” cu ajutorul unui barista (barman specializat), avem espressoare cu care se poate realiza acest lucru. In cazul in care doriti sa preparati aceste bauturi doar printr-o simpla apasare de buton, avem mai multe modele care pot prepara diferite tipuri de bauturi (ex. Espresso, cappuccino, latte macchiato) fara ca acest lucru sa necesite o pregatire speciala.

Exista inclusiv expresoare mai simple, care prepara 1 sau 2 tipuri de bauturi si care pot functiona cu cafea boabe sau cu capsule.

Principalele avantaje:

 • Interfata de utilizare intuititiva si prietenoasa
 • Design elegant, deosebit
 • Functionalitate
 • Preparare rapida a cafelei si a unor bauturi calde de calitate
 • Un meniu variat de bauturi calde in fuctie de model
 • Comonente profesionale care utilizeaza tehnologii de ultima generatie
 • Usurinta in intretinere, alimentare si utilizare
 • Consum redus de energie
Newsletter

Inscrie-te la newsletter-ul nostru si esti primul care afla ultimele noutati despre produsele Alcor

Inscrie-te gratuit pentru ca vei primi ofertele speciale!

Newsletter Alcor

certificat iso

Top